Джип для голови Верхньої Сироватки все одно придбають. Ремонт дороги обмежиться лише збором підписів

18.10.2018

Як і очікувалося, народні хвилювання у Верхній Сироватці з приводу придбання джипа, відсутності маршруток до Сум та розбитих доріг – не закінчились перемогою громади.

Місцева влада не дослухалась до думки місцевих жителів, які обурилися придбанням джипа за відсутності належного маршрутного перевезення до Сум, недобудованого дитсадку та газових комунікацій у Залізняку, стану колодязів, розбитої дороги у Верхній Сироватці та інших проблем ОТГ.

Заради джипу народу кинули кістку у вигляді двох маршруток, які рухаються не за графіком.

А ремонт дороги назвали збором підписів, переклавши відповідальність на обласну владу, завчасно розуміючи, що це навряд до чогось приведе. Відомо, що після сформування Верхньосироватської ОТГ вона набула статусу міста обласного значення і обласна влада тепер вже не вирішує такі проблеми.

Дорога, яка проходить повз сільську раду, знаходиться в край жахливому стані, не придатному для нормального пересування автомобілем чи навіть велосипедом. Без нецензурної лайки та прокльонів жоден житель Верхньосироватської громади чи гості по ній не можуть проїхати.

Поки жителі збирають підписи за ремонт дороги, їх голова все одно вирішила спрямувати кошти на придбання дороговартістного джипу.

Не зважаючи, що торги по придбанню за 500 тисяч гривень джипу Рено-Дастер, білого кольору, були скасовані, сільрада придбає аналогічний автомобіль.

Про це свідчать дані свідчать дані сайту ProZorro.

У сільраді вирішили, що якщо торги були раніше скасовані, то вони мають право придбати джип за простою, без тендеру, переговорною, процедурою. Вже відомий поставщик – автосалон із Чернігова.

Автомобіль обладнано бортовим комп’ютером, круїз-контролем, електропідсилювачем керма, датчиком світла, кондиціонером, магнітолою (2 динаміки, MP3, USB, Bluetooth, AUX, управління на кермовій колонці),  має передні та бокові подушки безпеки водія та переднього пасажира,  ESC (система курсової стійкості) + HSA (система допомоги при старті на підйомі), ABS (антиблокувальна система гальм),  EBA (система допомоги при екстреному гальмуванні) + EBD (електронна система розподілу гальмівних зусиль), центральним замком та 16″ дисками.

За даними сайту «Авто-РІА» аналогічний автомобіль коштує 425 тисяч гривень. Погодьтесь, 75 тисяч гривень для села надзвичайно велика сума, яку можна було б скерувати на потреби громади.

Тепер, на відміну від простих жителів Верхньосироватської ОТГ, їх голова буде комфортно пересуватися на джипі з кондиціонером та найновішими системами безпеки, якому навіть роздовбана дорога не перешкода!

Попередній автомобіль голови згорів минулого року за таємничих обставин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: