Вночі побили і пограбували пенсіонера

18.10.2018

Повідомлення про розбійний напад в поліцію надійшло від самого 63-річного потерпілого з Шостки. Пенсіонер розповів правоохоронцям: тиждень назад, вночі, у двері його квартири хтось постукав. І ледве він їх відімкнув, як став жертвою нападу. Незнайомий чоловік побив його, а потім змусив піти до банкомату і зняти з пенсійної картки всю готівку – 1 000 гривень.

Забравши гроші, нападник втік. Через поганий стан здоров’я внаслідок отриманих побоїв заявник через тиждень зміг вийти з дому і майже через силу дістався до поліції. Потерпілого чоловіка полісмени передали медикам, які діагностували у того закриту травму грудної клітини та перелам 10-го ребра. 

«На встановлення особи зловмисника та його розшук були задіяні максимальні сили всього відділу поліції, – розповідає Олексій Борковець, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – Були опитані більше сотні мешканців навколишніх багатоповерхівок, наші фахівці склали фоторобот підозрюваного та провели інші оперативно-пошукові заходи. І ця робота дала свій позитивний результат».

Нападником виявився неодноразово судимий 42-річний мешканець Шостки, який знав про самотнього пенсіонера від спільних знайомих. Зловмиснику було добре відомо, де той мешкає та коли отримує пенсію. Тож, намагаючись знайти гроші на спиртне та продукти харчування, він і вирішив пограбувати літнього чоловіка.

Наразі зловмисник знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За скоєне йому загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: