Четверта частина Сум без гарячої води

19.10.2018

Ковпаківський район Сум без гарячої води. З вівторка води не має на території, яку обслуговує Котельня Північного промвузла.

Мешканка будинку №23 на вул. Ковпака Тетяна Шаповал – одна з тих, у кого її нема: “У нашому будинку виключили гарячу воду. Крім того ще не включили опалення. Сьогодні 18 жовтня. Ось що робити? У квартирі холодрига, дитина захворіла із-за холоду. Нормально не умитися, не помитися. Нічого! Грієш ці тази, носиш цю гарячу воду. Миєшся в цій холодній ванній кімнаті. Ну як можна жити. Це жах, а не існування!”.

Зараз без гарячої води залишається четверта частина міста. Це – 290 житлових будинків, 9 шкіл і 14 дитячих садочків. Територію обслуговує Котельня північного промвузла. З квітня по жовтень там надає послуги ТОВ “Сумитеплоенерго”.

Директор ТОВ “Сумитеплоенерго” Дмитро Васюнін говорить: “Протягом міжопалювального сезону “Сумитеплоенерго” продавало теплову енергію СНВО. Згідно строків договору ми припинили подачу теплової енергії СНВО 15 числа цього місяця. У свою чергу СНВО повинно самостійно забезпечувати водопостачанням споживачів власної зони обслуговування. Хочу підкреслити, виконавчих послуг у частині централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води на території СНВО КППВ є саме СНВО, не “Сумитеплоенерго”. Тому обов’язків перед сумчанами – споживачами КППВ постачати гарячу води у “Сумитеплоенерго” немає”.

Чому гарячу воду не дає Котельня північного промвузла, там дізнатись не вдалось. Директор підприємства Микола Жовтобрюх відмовивися говорити.

Подібна ситуація була торік у жовтні. Тоді однією з причин припинення подачі гарячої води були борги котельні Північного промвузла перед “Сумитеплоенерго”. Мова йшла про понад 12 мільйонів гривень. За інформацією Дмитра Васюніна, станом на 18 жовтня цього року Котельня Півчнічного промвузла заборгувала їм 24 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: