Аферист продав жителю сусідньої області неіснуючу автівку

19.10.2018

У поліцію Шостки за допомогою звернувся 36-річний мешканець Чернігівської області. Заявник розповів правоохоронцям, що знайшов на одному з популярних сайтів оголошення про продаж вживаного автомобіля марки ВАЗ. Він зв’язався з продавцем телефоном, вказаному в оголошенні, та домовився про купівлю машини.

За домовленістю сторін, покупець приїде в Шостку, де проживає продавець, та після оглядин транспортного засобу одразу оформлять угоду у відповідній державній установі.

Приїхавши в райцентр у призначений день, житель Чернігівщини одразу зателефонував власнику автівки, проте останній виявися в іншому місті у невідкладних справах. За словами останнього, його дружині зробили термінову операцію в обласному центрі, і він попросив перерахувати покупця на банківську картку 5 000 гривень передоплати. Чоловік виконав умову, але за якийсь час продавець телефоном попросив перерахувати ще 10 000 гривень, а потім ще 9 000. Після переказу останнього «траншу» покупець, врешті-решт, зрозумів, що став жертвою афериста, і всі обіцянки так званого продавця є не що інше, як шахрайство.

Наразі в поліції Шостки відкрили за даним фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого ведуть пошуки зловмисника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: