Депутати міськради викликали поліцію

19.10.2018

На п’ятницю, 19 жовтня, у Глухові на 14:00 була запланована чергова сесія міськради. Вона не відбулася через відсутність кворуму: прийшло всього 8 депутатів. При цьому трьох депутатів – Тетяну Михайлик, Тетяну Смирнову і Юлію Сахошко – не пустили на засідання.

Депутати склали відповідний акт, де зазначено, що секретар міської ради Олена Демішева відмовились їх реєструвати, не дала проектів рішень і не допустила до участі у пленарному засіданні. Після чого викликали поліцію зі скаргами на перешкоджання депутатській діяльності.

Як прокоментувала Тетяна Михайлик, вони на даний момент залишаються депутатами міської ради. «Вчора ми отримали відповідне роз’яснення від міської виборчої комісії, де чітко сказано, що ми є депутатами, тому така поведінка секретаря ради є недопустимою і незаконною», – вважає вона.

Нагадаємо, у Глухові влітку була організована компанія з відкликання кількох депутатів міськради, у тому числі й представників СДП Т. Михайлик, Т. Смирнової та Ю. Сахошко, за народною ініціативою. Але за законом остаточне рішення повинне прийматися керівним органом партії, який може або дати згоду на відкликання своїх депутатів, або ні. Як повідомляє голова Глухівської міської виборчої комісії Наталія Зайцева, вони не отримували від Соціал-Демократичної партії рішення про надання згоди на відкликання вищеназваних депутатів.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: