Сумчанин про неврологічне відділення 4-ї лікарні: “Не дарма називають моргом”

19.10.2018

“Сумські дебати” вже не раз писали про жахливі умови в неврологічному відділенні 4-ї міської лікарні, у яких вимушені лікуватися жителі нашого міста. На жаль, час минає, а ситуація у медзакладі  не змінюється позитивно. Чергове тому підтвердженні –  історія  сумчанина Олега Пархоменка, якою він поділився у Фейсбуці:

“Проблеми зі здоров’ям близької людини змусили певний час стани завсідником неврологічного відділення 4-ї міської лікарні. Не дарма, скажу вам, лікарі інших лікарень називають її моргом. Хоча по порядку. Гіпертонічний криз змусив викликати швидку. Попри те, що жінка незв’язно розмовляла, не пам’ятала події останніх годин, фельдшери чи хто вони зараз не побачили ознак інсульту і причин для госпіталізації. Фахівці, бл. Коли у мене була всього навсього вибита щелепа і високий тиск інші терміново госпіталізували. Але то вже питання до реформаторів на місцях. Яким чином вони відбирають персонал. Можливо теж по партійній належності як все у нашому місті. Особлива подяка Олександр Лисенко за революційне рішення не ставити комп’ютерний томограф у неврології попри рішення Сумська міська рада та завірення Валерий Осадченко. Звісно приватні є, але вони вночі не працюють. Як і немає в місті ургентної служби для таких випадків. Інсультники міську владу неє#БЮТ. Для довідки лікування ефективне при перших 3-4 годинах. Так що єслішо “ловіть” не дай Боже інсульт вдень, тоді шансів набагато більше обійтися без ускладнень. Лікар на другий день сказала, що стан передінсультний.

Лікарня з того часу, як там після інсульту лежав мій батько, а було це 13 років тому, сильно змінилася. В туалетах поклали плитку і поміняли сантехніку. В деяких палатах поставили металопластикові двері. При цьому з сторічних вікон сквозить так, що люди вимушені вдягати шапки. Добре, що погода наладилася. Взагалі більш нічого. Лікарі повтікали майже всі. В палатах двоє як і раніше розминутися не можуть. Головне у бахілах відвідувати. Мені не зрозуміло для фіга досі витрачаються кошти на цю ІБД навколо 4-ї лікарні. Відремонтувати її можливо лише, якщо прикрити програму “Ойродвір”, але з точки зору політичного профіту це невигідно. Тому хворі так і лежать у палатах напів моргу, лікарі намагаються їх лікувати, а влада піариться на ремонті дитячої лікарні, яку відремонтували за гроші меценатів. Чому не перевести відділення у ЦМЛ, де адекватний головний лікар і є умови? Кому вигідно закопувати під землю кошти платників податків?

UPD: Проблема не у медреформі, а у реформаторах і функціонерах у медицині на місцях. Кожен головний лікар яомусь вважає, що він пуп Землі”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: