Державне агентство автомобільних доріг України відзначило роботу ТОВ “Сумимостобуд”

19.10.2018

Державне агенство автомобільних доріг України відзначило роботу лідера з будівництва та ремонту дорожніх комунікацій ТОВ “Сумимостобуд”. В інформації, що розміщена на офіційному сайті Агентства, розповідається про ремонт ТОВ “Сумимостобудом” траси Київ-Суми-Юнаківка.

Національна автомобільна дорога Н-07 Київ-Суми-Юнакiвка окрім комунікаційного, має і високе репутаційне значення, адже веде до державного кордону. Тривалий час рівень дороги  був не на користь України. Цього року ситуація почала кардинально змінюватися.

На замовлення Служби автомобільних доріг у Сумській області був проведений капітальний ремонт аварійно-небезпечної ділянки з км 353+750 по км 354+350, що знаходиться біля села Іволжанське. На цьому відрізку знаходився й міст, що перебував у аварійному стані. Дорога має високу інтенсивність руху, а перенаправити транспортні засоби можливості не було. Тому, для забезпечення руху на час ремонту була необхідність у тимчасовій об’їзній дорозі.

ТОВ “Сумимостобуд”, яке визнане переможцем конкурсних торгів у системі ProZorro, у квітні 2018 року розпочало роботи із будівництва тимчасової об’їзної дороги. Після того, як рух був перенаправлений, перейшли до демонтажу старих конструкцій мосту і його ремонту. Міст  отримав новий сучасний конструктив – двохочкову прямокутну трубу 2,5х4 метри, що дозволить безперешкодно пропускати воду під час паводків та уникнути у майбутньому заливання дороги. Для цього під залізобетонний міст вирили котлован, зробили основу та облаштували бетонну подушку під трубу.

По завершенню гідроізоляційних робіт працівники ТОВ “Сумимостобуд” перейшли до укладання дорожнього покриття, яке  складалося з п’яти шарів – два – із щебенево-піщаної суміші і три – із асфальтобетону. Таке посилене покриття забезпечує не тільки високу надійність і довговічність конструкції, а й покращене зчеплення коліс автомобіля з дорогою. Враховуючи радіальність дороги, це має не останнє значення для безпеки руху.

Цілий комплекс робіт було проведено з облаштування узбіч та системи водовідведення із прикромочних лотків та водоскидів.

Усі роботи проводилися під постійним контролем спеціалістів Служби автомобільних доріг Сумської області. Підрядник взяв на себе гарантійні зобов’язання не тільки щодо якості виконаних робіт, але й тривалої експлуатації об’єкта, звісно, за умови дотримання встановлених експлуатаційних норм.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: