На Сумщині ліквідували лабораторію з контролю за якістю харчових продуктів

20.10.2018

Комунальну лабораторію з контролю за якістю харчових продуктів закриють. За це вчора проголосувала більшість депутатів на 23-й сесії Сумської обласної ради.

«За 9 місяців поточного року було 700 перевірок. Із них було виявлено і забраковано близько 100 продуктів. Найбільше забраковані тваринне масло – 68 %, сметана – 50 %, 23 % – овочі, а горілка, яку доставляють правоохоронні органи, взагалі є фальсифікат. Лабораторія, яка сьогодні державна є, вона не працює на повну силу, тому що їй заборонено перевірки», – зазначила депутатка Катерина Приходько.

«Існує державна лабораторія, яка акредитована більше ніж по 100 напрямках, яка на сьогоднішній день на державні кошти здійснює моніторингові дослідження, нам нічого не заборонено робити. Висновки на сьогоднішній день вашого комунального закладу, нашого комунального закладу, вони не мають правової сили», – говорить начальник головного Управління держпродспоживслужби в Сумській області, якому підпорядкована державна лабораторія, Віталій Моісеєнко.

Більшістю голосів депутати приймають рішення про ліквідацію лабораторії. Одна з тих, хто утримався, – депутатка Лілія Ричкіна: «Без попереднього розгляду, так просто приймати рішення і ліквідувати, я вважаю, не правильно. Вона створена для того, щоб визначати якість харчових продуктів, ми знаємо скільки зараз є неякісних продуктів».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: