Понад мільйон гривень: У Шостці завдяки ініціативам опозиціонерів буде відремонтований комп’ютерний томограф

20.10.2018

За останні декілька років низка медичних закладів Сумщини, особливо північного регіону, отримала додаткові кошти на придбання обладнання завдяки допомозі депутатів обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. А це декілька мільйонів гривень.

Ось і знову чергове вливання у медичну галузь регіону. Під час сесії Сумської обласної ради, яка відбулася 19 жовтня, депутати розглянули питання про виділення більше одного млн грн на ремонт комп’ютерного томографа в Обласному діагностичному центрі у Шостці.

«У нашій депутатській діяльності є декілька пріоритетів – медицина, діти та соціальна сфера, – каже головний опозиціонер Сумщини Олександр Стрельченко. – На жаль, у нашій державі саме на лікарнях та найбільш незахищених громадянах намагаються економити. Нинішня влада вибрала для свого чергового експерименту галузь охорони здоров’я, назвавши це медичною реформою, але коштів на неї не виділяє. Тому ми намагаємося усіляко відстоювати ці головні для населення питання».

Варто зазначити, що за два дні до сесії на засіданні бюджетної комісії точилися дуже жваві дискусії з приводу виділення коштів на ремонт та заміну запчастин у комп’ютерному томографі. Особливо наполегливим у відстоюванні об’єктів, які потребують додаткових капіталовкладень, був Олександр Стрельченко. Тож депутати погодилися з його аргументами щодо необхідності ремонту томографу у закладі, в якому обслуговуються жителі п’яти північних районів області.

«Ми повинні розуміти, що з такими зарплатами, дорогами, жителі північних регіонів, яким добиратися до обласного центру понад 200 км, будуть просто приреченими залишитися без фахової медичної допомоги. А вони так само народжуються, так само хворіють, і так само мають право на отримання кваліфікованої допомоги. Хочу запевнити, що на цьому ми зупинятися не будемо, адже, якими б захмарними не були обіцянки нинішньої влади, допомога медичним закладам області завжди буде доречною», – заявив політик.

Окрім того, депутати від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ проголосували за виділення дотацій місцевим бюджетам на виплату зарплати працівникам освітньої та медичної галузей. А це 4,5 млн грн для Путивльського, Середино-Будського та Ямпільського районів і 3,5 млн грн для міста Шостка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: