Афера з тротуарами у Сумах: гірший коштує в півтора рази більше ніж якісний

21.10.2018

Сумчани звернули уваги на два підходи до ремонту тротуарів у місті, а також різницю зовнішнього вигляду і, що не менш важливо, суми, в яку він обходиться. Так, на вулиці Петропавлівській спочатку кладуть щебінь різних фракцій, потім піщану суміш, а вже після цього – тротуарну плитку. У той же час інший підрядник на вулиці Харківській, між проспектом Лушпи та зупинкою СКД,  одразу кладе плитку на піщану суміш, без щебеню.

Таке порівняння на своїй сторінці у Фейсбуці зробив сумчанин Андрій Пархоменко:

“Мне вот интересно – кто в Сумах решает где нужно соблюдать технологию укладки плитки, а где можно на все забить и делать как получится?

На первом фото – делают тротуар по улице Петропавловская. Видно щебень разных фракций и только потом уже песчаная смесь на которую укладывают плитку. На остальных фото – участок тротуара на улице Харьковская между проспектом Лушпы и остановкой СКД со стороны озера Чеха. Тут плитку укладывают тупо на песчаную смесь без какого-либо щебня. Понятное дело, что на такой халтуре можно довольно много сэкономить, чем делать так, как на Петропавловской, но и стоять такой тротуар будет значительно меньше. Неужели это из городских чиновников никто не замечает? И это еще не говоря о красоте самого тротуара, который возле СКД явно проигрывает петропавловскому…”.

Екс-мер Сум Геннадій Мінаєв, коментуючи цей допис, наголошує, що ремонт тротуару на Харківській коштує у півтора рази дорожче, ніж на Петропавлівській:

“Подрядчик разный. И цена. На Харьковской в 1,5 раза дороже. Что-то вроде 1180 гривен за квадрат. На Петропавловской около 800 грн./ м2”.

Виходить, що  якісно виконати роботи із облаштування тротуарів можна і за менші гроші, але хтось очевидно зацікавлений не в гарному результаті, а в чималих переплатах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: