Сумські науковці розробили наночорнила

22.10.2018

У Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського відбувся VІI міжнародний Фестиваль інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2018, де проект сумчан «Nanoink 2D&3D» визнано переможцем у номінації «Краща ідея».

Проект створено на базі наукової роботи кафедри електроніки та комп’ютерних наук СумДУ під науковим керівництвом професора, доктора фізико-математичних наук Анатолія Опанасюка, технічний керівник – аспірант другого курсу Олександр Гузенко, менеджер проекту – начальник центру комп’ютерних технологій Андрій Півень.

Проект пропонує замовникам послуги з виготовлення гнучкої, нестандартної електроніки, у тому числі на 3D об’єктах. Розроблені наночорнила дозволяють друкувати токопровідні елементи за допомогою звичайної ручки, струменевого принтера або 3D-принтера.

Конкурс стартапів «Sikorsky Challenge» — це одна з найголовніших щорічних подій у сфері інноватики України. На ньому зазвичай збираються розробники проектів у багатьох галузях науки і техніки та представники великого інвестиційного бізнесу. СумДУ підтримав та приєднався до участі з початку розвитку інноваційного середовища «Sikorsky Challenge» як моделі екосистеми котра об’єднує стартап-центри провідних ЗВО (2016 р.)

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: