“Сумитеплоенерго” зможе опалювати Ковпаківський мікрорайон до -5 градусів

23.10.2018

Тепло у житлові будинки з 25 жовтня, які обслуговує Котельня північного промвузла, подаватиме «Сумитеплоенерго» – так вирішили члени виконавчого комітету. Це 290 житлових будинків. Усе це через те, що Котельня не отримала лімітів на газ через борг у 19 мільйонів перед нафтотрейдером. Коли включать опалення розповів директор Котельні Північного промвузла Микола Жовтобрюх.

” Виконуються переврізки в теплових мережах. Цим «Теплоенерго” й об’єднання займається. Я думаю, що на цьому тижні це питання в найкоротший термін буде вирішено. Ми заповнили мережі водою. І в цю ніч з сьогодні – завтра бюджетна сфера, мається на увазі садочки, школи, госпіталь, геріатричний центр, карді центр, отримають тепло”, – розповів директор “Котельні північного промвузла” Микола Жовтобрюх.

Як додав Микола Жовтобрюх перейти на резервне паливо, а саме – мазут котельня не може. Бо для цього теж потрібен газ – для розігрівання мазуту.

«Ми надали графіки підключення тепла будинкам сумчан. Ці графіки є на сайті. Рішення техногенної комісії «Сумитеплоенерго» виконує. Проводиться ряд заходів, аби забезпечити таку можливість», – розповів директор ТОВ “Сумитеплоенерго” Дмитро Васюнін.

“Сумитеплоенерго” зможе подавати теплопостачання до температури повітря до – 5 градусів. На більше у них не вистачить потужностей. Як сказав на засіданні виконавчого комітету міський голова Олександр Лисенко, надалі ж домовлятимуться із «Нафтогазом» на надання лімітів газу Котельні північного промвузла.

«Ми повинні до цього ще прийняти умови оплати мешканцями за теплоносій не перед КСПУ, а перед Сумитеплоенерго. Це питання є проблемним, то му що ми не можемо приймати йог особисто без погодження з НКРЄ. Тому ми вирішили зібрати позачергове засідання виконкому, аби було прийняте рішення, щоб у нас ця процедура нашим розрахунковим центром пішла в опрацювання», – сказав мер Сум Олександр Лисенко.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: