До Міжнародного дня шкільних бібліотек сумські опозиціонери подарували книжковим храмам нову літературу

23.10.2018

Фонд Сумської бібліотечної-філії №14 поповнився новою літературою. До Міжнародного дня шкільних бібліотек понад півсотні книг подарували читачам депутати обласної ради від фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

Тут і різноманітні енциклопедії, і твори класиків, і казки, і сучасна література. Словом: для читачів різних уподобань і різного віку.

«Це свято непомітне серед інших, але насправді воно дуже важливе. Оскільки саме книги роблять світогляд дитини ширше, освічують її, вчать мислити. Але, не дивлячись на те, що саме бібліотеки були і залишаються найважливішим культурно-освітнім осередком, у нашій країні ця галузь фінансується за залишковим принципом», – зазначив голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Олександр Стрельченко під час відвідин книжкового храму.

Читачі з неабиякою цікавістю взялися оглядати літературу. За подарунок дуже вдячні. Валентина Володимирівна говорить: «Книги, подаровані сьогодні, дуже цікаві, потрібні. Тим більше у мене 5 онуків. А тут є література для маленького та дорослого віку. Велика подяка за такий крок з боку депутатів».

Протягом двадцяти років бібліотека обслуговує сумчан, які живуть у дев’ятому – дванадцятому мікрорайонах міста. Для багатьох поколінь – це справжній центр інформації, культури та дозвілля. Завдяки депутатській підтримці тут мають все необхідне для роботи: комп’ютери, ноутбук і відеопроектор.

Завідуюча Сумської міської бібліотеки-філії №14 Тетяна Шелехова дякує обласним опозиціонерам за підтримку від імені чотирьох тисяч читачів: «На жаль, бюджетних коштів не вистачає, а сучасна бібліотека потребує і ремонту, і комп’ютеризації, і оновлення книжкового фонду. Дякуючи Олександру Стрельченку, минулого року ми придбали ноутбук, який дозволив нам проводити заходи на більш якісному рівні».

Сам депутат запевняє: оснащувати бібліотеки міста буде й надалі. Задля комфорту читачів планує закупити сучасні меблі.

«У бібліотеках працюють висококваліфіковані та відповідальні фахівці. Люди, яким вдається перетворити шкільні бібліотеки в сучасні інформаційні центри. Ми хочемо, щоб наш приклад наслідували інші. Також хочемо привернути увагу суспільства до критичного становища, в якому опинилися шкільні бібліотеки сьогодні», – акцентував увагу головний опозиціонер Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: