Сумському центру адмінпослуг додатуть повноважень

23.10.2018

Найближчим часом Кабмін має намір передати повноваження РАЦсів (реєстрація шлюбів і розлучень), які на сьогодні є підрозділами Мін’юсту, місцевим органам влади, зокрема – центрам надання адмінпослуг (ЦНАП).

Сумський ЦНАП вже потрапив у проект відповідного розпорядження уряду – про це повідомила начальник ЦНАП Алла Стрижова на апаратній нараді в мерії 22 жовтня. Чи означає це, що загси будуть зовсім розформовані, або у людей просто з’явиться альтернатива, як це планувалося спочатку, ще в 2016 році, (скажімо, для не урочистої процедури одруження або розлучення з обопільної згоди без майнових суперечок або спорів про опіку над дітьми) , – поки невідомо.

Взагалі, за словами Алли Стрижової, найближчим часом навантаження на центр помітно збільшиться. Так, сьогодні в Києві запущений пілотний проект із передачі ЦНАП повноважень МРЕВ (видача та заміна водійських посвідчень, первинна реєстрація транспортних засобів), і якщо ця практика буде успішною, то в Сумах ці послуги також передадуть ЦНАП.

Крім того, як відомо, найближчим часом наш ЦНАП планує відкрити три своїх філії у віддалених районах Сум – Роменському, Курськом і Кіровському. Вони будуть розміщені відповідно на вул. 4-й Продольній, 76 (де до недавнього часу було відділення «Укрпошти», на сьогодні закрите); вул. Р.Атаманюка, 49а (раніше там розміщувався контакт-центр КП «Сумижитло»), і на вул. Г.Кондратьєва, 165/71 (у приміщенні центру обслуговування учасників АТО на території військового містечка).

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: