На Сумщині судитимуть лікарів психлікарні

23.10.2018

1 листопада розглядатимуть справу про обвинувачення лікарів психіатричної лікарні. Про резонансну справу повідомляє Охтирський міськрайонний суд.

Суддею Соколовою Н.О. розглядається справа відносно лікарів психіатричної лікарні, які обвинувачуються у залишенні в небезпеці та катуванні холодом пацієнтів установи, а також у підбурюванні колег до протиправних дій; у внесенні до медичної документації завідомо неправдивих відомостей про патологоанатомічний діагноз та клінічно-патологоанатомічний епікріз.

Підготовче судове засідання не відбулося у зв’язку з відсутністю поштових повідомлень про отримання судових повісток потерпілими. Наступне судове засідання по справі призначене на 1 листопада 2018 року на 9 годину.

Нагадаємо, 30 червня минулого року Охтирський міськрайонний суд виніс вирок лікарю-психіатру психлікарні № 2, у селі Високому Охтирського районуодин, – один рік обмеження волі з випробувальним терміном 1 рік. Суд визнав винним лікаря у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків. У вироку суду йдеться, що від неправильної діагностики і лікування хворих померло 5 пацієнтів. Сам лікар свою провину визнав у повному обсязі.

Також нагадаємо, що до цього взимку в психіатричній лікарні стався порив мережі, і температура в приміщенні кілька днів була до 13 градусів тепла. Після була звільнена керівник лікарні Лілія Неофітна, її справа також у суді: їй інкримінують тортури пацієнтів і залишення їх у небезпеці. Якщо провина жінки буде доведена, їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: