Жінку обдурили на відомому веб-аукціоні

23.10.2018

До поліції за допомогою звернулась 37- річна жителька Буринського району. Вона розповіла: намагаючись купити недорогий скутер, вирішила переглянути оголошення на одному відомому веб-аукціоні. І її зацікавила пропозиція про розпродаж мототехніки, котру нібито проводив інтернет-магазин.

Жінка подзвонила за вказаним в об‘яві номером, щоб дізнатись про умови та домовилась про купівлю-продаж скутера. Продавець у розмові з нею запропонував доставити транспортний засіб до її місця проживання безкоштовно, однак натомість попросив авансом перерахувати 50% від заявленої вартості покупки. Заявниця погодилась і переказала дві тисячі гривень. При наступні телефонній розмові продавець запевнив, що скутер вже відвантажено, і попросив переказати залишок грошей, мотивуючи це перевіркою «органами» бухгалтерії їх магазину. Довірлива громадянка й тут виконала це прохання, перерахувавши 2100 грн, однак очікуваного товару так і не діждалась. Вона кілька разів намагалась зв‘язатися з представником магазину, та врешті-решт змушена була звернутися до поліції.

«Що цікаво, заявниця добре була обізнана з подібними схемами інтрент-шахрайства, однак все одно спокусилась на надзвичайно низьку ціну двоколісника, – говорить Сергій Бойко начальник Буринського відділення поліції. – Її навіть не насторожив той факт, що так званий «продавець» вигадував різні причини, аби не називати реквізити свого підприємства, а повідомив лише номер банківської картки, на яку, власне, вона й перерахувала гроші».

Сьогодні за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються причетні до обману особи. І нагадують громадянам: пам‘ятайте – за кожним оголошенням з надзвичайно вигідною пропозицією може критися шахрай. Тож будьте уважними, адже «безкоштовний сир буває тільки в мишоловці».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: