На базі Конотопського аграрного ліцею відбулося відкриття другого на Сумщині центру військово-патріотичного виховання

23.10.2018

«Діяльність військово-патріотичних центрів – це невід’ємна складова у підготовці та адаптації майбутніх військовослужбовців», – Микола КЛОЧКО.

Голова облдержадміністрації зазначив про важливість створення таких центрів, оскільки на сучасному етапі розбудови української держави саме військово-патріотичне виховання набуває особливої актуальності та значущості при підготовці молоді до служби в Збройних Силах України.

Тому з обласного бюджету було виділено близько 6,5 мільйона гривень та розпочато роботу щодо створення  та функціонування на базі шести вищих професійно-технічних училищ області регіональних центрів військово-патріотичного виховання.

До відкриття долучилась і директор Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА, яка відмітила важливість того, що функціонування такого Центру надає можливість майбутнім військовослужбовцям сформуватися морально, та наголосила на головному завданні – вихованні справжнього патріота, свідомого громадянина своєї держави.

Учні ліцею продемонстрували, як працює стрілецький та пневматичний тир, можливості сучасного комп’ютерного класу, який обладнаний інтерактивною дошкою, а також сучасно обладнаний кабінет захисту вітчизни.

На відкриття подібні центри чекають на базі Глухівського, Роменського Хотінського та Шосткинського училищ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: