Керівника благодійного фонду “Соцінвест” залишили під домашнім арештом

24.10.2018

Керівника благодійного фонду «Соцінвест» Володимира Лазарєва залишили під частковим домашнім арештом  ще на два місяці. Тобто з 20-ї години вечора і до 6-ї ранку він повинен перебувати вдома. Таке рішення прийняли вчора у Зарічному районному суді м. Суми.

На початку засідання прокурор Прокуратури Сумської області Ігор Ступник подав клопотання про подовження строку часткового домашнього арешту Володимиру Лазарєву: «Зважаючи на те, що строк запобіжного заходу відносно Лазарєва закінчується 29-го жовтня 2018 року, а наступне судове засідання призначене на 31 жовтня, то прошу розглянути клопотання про подовження строку домашнього арешту».

Адвокат Володимира Лазарєва Андрій Неговєлов висловив свою думку: « Ми вважаємо взагалі на даній стадії судового розгляду, тобто ми вже на завершальній стадії судового розгляду, за весь цей період, коли Лазарєв перебував під домашнім арештом, як цілодобовим, так і в певну пору доби, жодних порушень ним не здійснювалось».

Для прийняття рішення суддя Олексій Сибільов зробив перерву, повернувшись за декілька хвилин – оголосив: « Подовжити строк тримання Володимиру Лазарєву під домашнім арештом, заборонивши йому з 20-тої години до 6-тої години наступного дня залишати житло. Визначити строк дії ухвали до 21 грудня 2018 року включно».

Нагадаємо, прокуратура обвинувачує Володимира Лазарєва у зловживанні службовим становищем, а саме – відчудженні автівок, які отримував благодійний фонд, для власних цілей. Йдеться про понад сотню машин, які він не реєстрував у центрі МВС. За інформацією прокуратури, збитки завдані діями керівника фонду «Соцінвест» за несплату мита – понад 1 млн грн.. Якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує до 6 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: