Влада Сум «вирішила» проблему сміття на озері Чеха: прибрали і контейнери, і урни

24.10.2018

Петиція сумчанки про те, що на озері Чеха відсутні сміттєві контейнери і ніхто не вивозить сміття, отримала відповідь міської влади.

«Со стороны Химгородка вдоль озера Чеха недалеко от пляжа  (на карте отмечено) отсутствуют мусорные контейнеры и соответственно вывоза мусора нет. Образовалась огромная мусорка, которую никто не убирает, что вредит экологии и в целом общему имиджу города. Очень печально видеть это зрелище. Прошу установить мусорные контейнеры, убрать мусор и контролировать его вывоз. И предлагаю сделать это как можно быстрее в этом году», – йшлося у зверненні до мерії.

Офіційну відповідь петиція отримала вчора, 23 жовтня. Влада міста пояснила відсутність контейнерів тим, що ними будуть користуватися не відпочиваючі на озері люди, а сумчани, які живуть поруч у приватному секторі, а дорожнє покриття навколо озера не дозволяє заїжджати туди сміттєвим контейнеровозам. Крім того, на думку міської влади, прибирання урн для сміття більш ефективне в даному випадку, ніж прибирання контейнерів.

“Ваша електронна петиція щодо встановлення контейнерів у прибережно-захисній смузі озера Чеха розглянута в департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради.

Повідомляємо, що відновлення контейнерів на зазначеній території неможливе з огляду на те, що певна категорія мешканців приватного сектору та тимчасово невстановлених осіб, незважаючи на імідж цієї території, використовують їх для викиду власних твердих побутових відходів. Крім того, тверде покриття доріжки навколо озера Чеха не здатне витримати ваги сміттєвих контейнеровозів.

Також інформуємо Вас, що кратність прибирання урн для сміття краще впливає на екологію цієї прибережно-захисної смуги, ніж кратність прибирання контейнерів”, – відповіли в міськраді.

На момент збору підписів під петицією в районі озера Чеха були урни для сміття, але це, як видно, не вирішило проблему, порушену в петиції сумчанки. За пару ж тижнів до публікації офіційної відповіді від міської влади з озера Чеха були прибрані всі встановлені навесні урни. Ось таким цікавим і нелогічним способом міська влада «вирішила» проблему сміття.

Джерело: 0542

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: