На Сумщині вандали розтягують парк по шматочках

24.10.2018

Питний фонтанчик, установлений у центральному парку Ромен задля добробуту роменців, укотре спаплюжили самі ж мешканці. Місцеві вандали, за словами директора КП “Ільїнський ярмарок”, регулярно нівечать зону відпочинку: ламають, крадуть та розтягують парк “по шматочках”. І що найгірше – охорони немає.

Днями повністю зруйнували питний фонтанчик у парку відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, установлений учнями ЗОШ №11. Про вандалізм на останній оперативній нараді повідомив Олег Малій, директор КП “Ільїнський ярмарок”. Після  витівки хуліганів конструкцію зняли взагалі та поставили на ремонт.

Руки вандалів удавалися до злочину не вперше. Улітку “нефортовий” фонтан також паплюжили невідомі. Тоді хуліганів, що виривали кріплення, нагнали очевидці – будівельники, що працювали неподалік. Та фонтанчик було пошкоджено, вода звідти почала текти. Тоді конструкцію полагодили, але “дихати” їй довелося недовго. Наразі, за словами Олега Вікторовича, ремонтні роботи будуть виконуватися за рахунок КП  “Ільїнський ярмарок”: “Поломки не серйозні, не обідніємо”. Пообіцяв фонтан повернути на місце вже навесні.

До рук мародерів за останній час утрапило чимало майна, зокрема, з центрального парку відпочинку. Напередодні була виламана електрощитова з одвірками. Її вже відремонтували. “Лізуть по кольоровий метал куди завгодно,” – розповів директор КП. У робітників, які займалися будівництвом сцени, зникли електроінструменти. Поліція приїздила, та засумнівалася, що знайде крадіїв.

“Просто жах, ми не знаємо, що далі робити, – поділився Олег Вікторович. – Дитячі майданчики ставимо, роблячи крок уперед, але знову ж таки – три назад. Їх же просто розкрадуть, розламають і все”.

Слідкувати ж за майном немає кому.

Парк потрібно охороняти, наголосив міський голова Сергій Салатун: “Розуміємо, що коштів недостатньо. І освіта недофінансована, але… дійшло до того, що вже на стадіоні зняли один проліт кованої огорожі між парком та ігровим полем”. На щастя, його того дня не встигли винести, приховавши неподалік, тому паркан відновили. Мер запропонував на наступний бюджетний рік думати про охорону. “Якщо ми не збережемо все, то рознесуть же”.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: