У Сумах на ремонті тиру “розпиляли” 130 тисяч

24.10.2018

Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру фізичну особу-підприємця, яка зокрема привласнила кошти під час капітального ремонту стрілкового тиру.

У ході слідства встановлено, що підозрювана уклала договір з одним із навчальних закладів м. Суми на капітальний ремонт стрілкового тиру. Після завершення робіт підприємниця склала завідомо неправдиві офіційні документи, в які внесла недостовірну інформацію про види і обсяги будівельних робіт, які фактично виконані не були. На підставі цих документів на рахунок виконавця перераховано 948 тис грн бюджетних коштів.

Водночас, за результатами проведення будівельно-технічної експертизи складено висновок, відповідно до якого розбіжність між фактично виконаними роботами та зазначеними в актах становить 131 тис грн.

Разом із тим, підозрювана, не маючи відповідного досвіду, неодноразово використовувала завідомо неправдиві офіційні документи, які надавала під час участі в державних закупівлях по виконанню будівельних робіт за державні кошти.

Як повідомив прокурор Сумської місцевої прокуратури Михайло Моісєєв, дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підроблених офіційних документів) КК України.

Довідково: їй загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: