Суд арештував майно полісмена-хабарника

24.10.2018

Апеляційний суд Сумської області розглянув апеляційну скаргу на ухвалу Зарічного районного суду м. Суми, якою слідчим суддею було задоволено клопотання сторони обвинувачення про накладання арешту на майно правоохоронця, підозрюваного у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, а саме ч.3 ст. 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Мова йде про краснопільського слідчого, який у червні цього року разом з колегами вимагав та одержав від місцевої мешканки 10 000 гривень за не притягнення її сина до кримінальної відповідальності. А наприкінці серпня правоохоронець, перебуваючи за кермом автомобіля «Део Ланос» та рухаючись вулицями обласного центру, не зупинившись на червоне світло світлофора, на пішохідному переході збив двох людей.

З рішенням суду першої інстанції не погодився поліцейський і подав апеляційну скаргу. В обґрунтуванні своїх вимог зазначав, що судове рішення містить неправдиві данні, а саме те, що вилучені речі є його власністю. За його словами, мобільні телефони належать іншим людям, а тому не можуть бути доказом у кримінальному провадженні. Колегія суддів Апеляційного суду Сумської області, розглянувши матеріали справи, відмовила підозрюваному у задоволенні апеляційної скарги, оскільки слідчим та прокурором доведено, що вилучені речі є речовими доказами у даному кримінальному провадженні. Мобільні телефони були виявлені в сумці підозрюваного, а тому могли використовуватися ним для організації та вчинення злочинів і зберегли сліди вчинення кримінальних правопорушень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: