Сумчани про подорожчання газу: «Нехай мене краще в тюрму посадять, там хоч тарілку супу дадуть…»

24.10.2018

Люди у розпачі. Вони бідкаються, що стали жебраками: «Казали при Сталіну був геноцид, а це ще гірше. Що можна сказати: пенсія півтори тисячі, а за газ у приватному секторі платити 5 тисяч, бо у субсидії відмовили. Нехай мене краще в тюрму посадять, там хоч тарілку супу дадуть…», – говорить сумчанка під час опитування в ефірі телеканалу АТВ.

Їй вторить інший житель міста: «Може грубо скажу, але я б розігнав їх усіх. Не можна так знущатися над народом. Пенсія 1500 грн, за квартиру треба заплатити 1700 грн. Я зараз ліків купив майже на 700 грн. А жити на що?»

Уряд підвищує ціну на газ для населення з 1-го листопада. Тариф становитиме 8.5 гривень за кубометр. А якщо врахувати, що це потягне за собою подорожчання води та опалення, то день отримання платіжок стане для українців чорним днем у календарі.

«На сьогоднішній день борги за послуги ЖКГ складають понад 40 млрд грн. Люди просто не в змозі платити. І в цій ситуації уряд ще майже на чверть піднімає ціну на газ. Він хоче загнати населення в кабалу і знищити його?», – задається питанням заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Микола Войтенко.

Представники цієї політичної сили вже неодноразово наголошували, що Україна здатна самостійно забезпечувати своє населення блакитним паливом. Підтримка та розвиток газовидобувної промисловості в Україні має бути одним із основних пріоритетів роботи будь-якої влади. Однак, усі намагання нинішнього уряду досягти успіхів у цій сфері виявилися провальними.

«Нинішні дії керівництва країни підтверджують, що воно й надалі буде продовжувати тарифний і соціальний геноцид українського народу, проводити політику викачування коштів із злиденного населення. Ми категорично проти цього», – зазначає Микола Войтенко.

Він каже, що фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ підготувала звернення до Президента і Верховної Ради України з вимогою скасувати рішення про здорожчання газу для населення. Також підписано звернення до голови Сумської обласної ради з проханням скликати позачергову сесію і направити до Києва ноту протесту.

Крім цього, опозиціонери розглядають можливість проведення мирних акцій протесту та бойкоту завищеним комунальним платежам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: