На Сумщині чоловік втратив 11 тисяч після смс про виграш авто

25.10.2018

Повідомлення про шахрайство до правоохоронців надійшло від 36-річного жителя Середино-Буди. Чоловік розповів, що на мобільний його дружини прийшло смс про виграний автомобіль, а коли вони вирішили його отримати, натрапили на зловмисника, який ошукав їх на 11 тисяч гривень.

«Схема за якою діяв аферист не нова, але дієва,- коментує Сергій Тітенко, тимчасового виконуючий обов’язки начальника Середино-Будського відділення поліції. – В цьому випадку зловмисник відправив смс-повідомлення з текстом: «Вітаємо, ви виграли автомобіль» із зазначенням контактів, за якими можна зв’язатись з організатором акції, та посилання на відповідний сайт, де можна отримати більше інформації та пересвідчитись в правдивості даного меседжу. Після чого заявнику повідомили, що він може стати власником новенького автомобіля «HYUNDAI Accent» за умови сплати податку, а саме 1 % грошових коштів від вартості автомобіля, а це 4400 гривень та грошові кошти у сумі 6 600 гривень, щоб зареєструвати вищевказану автівку. Чоловік погодився і не зволікаючи перерахував вказані кошти через термінал. Коли ж він зателефонував знову, номери перестали відповідати, зв’язок був обірваний».

За цим фактом працівники поліції вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального Кодексу України «Шахрайство» та застерігають інших громадян від участі в сумнівних акціях і необдуманих кроків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: