У шосткинця викрали автівку, в якій сидів кум

25.10.2018

У поліцію про крадіжку автомобіля ВАЗ повідомив 45-річний власник. Чоловік пояснив, що пізно увечері він із кумом на своїй автівці повертався з села до Шостки. Через те, що він неправильно розрахував кількість пального і легковик зупинився на в‘їзді в місто, він змушений був залишити пасажира в машині, а сам пішки йти додому та шукати кошти на бензин. Коли повернувся, машини не застав. Натомість кум розповів, що її забрали нібито співробітники поліції на штрафмайданчик, і мотивували це начебто неправильною парковкою. 

«Під час бесіди з потерпілим та його товаришем з’ясувалося, що невідомі були в цивільному одязі. Жодних документів, котрі підтверджували б їх особи чи повноваження як співробітників поліції, не пред‘явили, – розповідає Олексій Борковець, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – Тож за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом одразу розпочались оперативно-розшукові заходи, які вже за добу дали свої позитивні результати».

Зловмисниками виявились двоє мешканців Шостки віком 24 та 25 років. Їх розшукали та опитали. За словами підозрюваних, проїжджаючи повз автомобіля потерпілого, вирішили його обікрасти. Проте в салоні виявився пасажир, тож вони змушені були імпровізувати. Назвавшись стражами правопорядку, хлопці зачепили на буксир до своєї автівку, і таким чином доставили її на стоянку, а пізніше – в гараж. Там вони збирались розібрати викрадений транспорт на запчастини та продати.

Наразі викрадена ВАЗівка вже вилучена та повернута власнику. Відносно зловмисників відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За скоєне їм загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: