Працівники заводу рік не отримують зарплату

26.10.2018

Вчора, 25 жовтня, понад 300 працівників Шосткинського казенного заводу «Зірка» звернулися з листом до Президента України Петра Порошенка і генерального директора «Укроборонпрому» Павла Букіна, повідомляє shostka.info

«Вже три роки завод не виготовляє основнову продукцію, останній рік працівники не отримуються заробітну платну. Завод повністю відключеній від енергоносіїв і має заборгованість більш ніж 220 млн грн. Заборгованість по зарплаті складає 17,5 млн грн», – йдеться у зверненні.

Робітники заводу вже зверталися до різних інстанцій з цього приводу, але безрезультатно. Вони вважають таке ставлення до проблем заводу, який випускав продукцію оборонного призначення, підривом обороноздатності країни.

У листі до гаранта Конституції і Верховного Головнокомандуючого заводчани вимагають відновити роботу заводу «Зірка», погасити заборгованість по заробітній платі, осіб, винних у доведенні підприємства до банкрутства і вирізання обладнання на металобрухт, притягнути до кримінальної відповідальності.

У разі подальшого ігнорування їхніх вимог працівники шосткинського заводу залишили за собою право на проведення акцій протесту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: