У 2019 році «Укрпошта» закриє відділення в селах та припинить доставку пенсій

26.10.2018

Генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що уряд та парламент не погодили затвердження економічно вигідного тарифу на доставку пенсій, через що державна компанія вимушена припинити постачання пенсій та закрити 5-7 тисяч відділень у селах.

Зазначається, що персонал, що працює у сільських відділеннях «Укрпошти», скоротять, а сама компанія почне розвивати свої відділення у містах. «Ми підготували антикризовий план, який запровадимо 1 листопада, якщо тариф не буде прийнято. Це означає, що «Укрпошта» змушена буде оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не доставлятимемо пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного й виробничого персоналу», — повідомив Смілянський.

Він також зазначив, що компанія неодноразово зверталась до уряду та парламенту, а також до Пенсійного фонду з метою встановлення економічно обґрунтованого тарифу, проте ці звернення проігнорували. «У середньому кожне відділення щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень», — додав директор «Укрпошти».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: