Що сталося у Ковпаківському РАЦСі?

27.10.2018

На Фейсбук-сторінці Ковпаківського районного у місті Суми відділу ДРАЦС ГТУЮ у Сумській області опубліковане роз’яснення щодо ситуації, яка сталася в РАЦСі:

“Ковпаківський ВДРАЦС, у тому числі його керівник, безпосередньо підпорядковується начальнику Управління державної реєстрації ГТУЮ у Сумській області Дудніковій Наталії Павлівні.

Так сталося, що керівник Ковпаківського ВДРАЦС Горбаченко Вікторія Анатоліївна тривалий час протягом 8-ми місяців перебувала у соціальній відпустці.

За цей час, саме за ініціативою Дуднікової Наталії Павлівни, відбулося таке скорочення та перерозподіл штату, в результаті якого у Ковпаківському ВДРАЦС залишилося 3 працівники та прибиральниця. В той час, як у Зарічному працює 13 працівників – державних службовців, 1 працівник – оператор комп’ютерного набору, 1 прибиральник та

1 двірник!!!

Тож, ТРИ (!) працівники нашого відділу вимушені здійснювати одночасно урочисту реєстрацію шлюбів, смерті, народження, розірвання шлюбу, зміну імені, видавати громадянам повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру, розглядати справи про внесення змін, тощо.

Проте, цього виявилося замало…

Додаючи ще більш труднощів, Дуднікова Н.П. у вересні місяці вирішила перевезти усі книги реєстрації актів цивільного стану Ковпаківського відділу у інше приміщення на вул. Петропавлівську, 75, де знаходиться Зарічний ВДРАЦС.

Що таке відсутність книг у відділі? Це неможливість швидко видати громадянину повторне свідоцтво чи витяг з Державного реєстру, які зазвичай видавалися за 5-10 хвилин.

Це також гальмування розгляду справ про зміну імені, внесення змін, тощо.

Тож, з 18 вересня усі, хто звертався до Ковпаківського ВДРАЦС, перенаправлялися до Зарічного на Петропавлівську, 75, який і видавав громадянам документи по книгам Ковпаківського відділу.

Проте, це тривало до тих пір, поки начальник відділу Вікторія Анатоліївна не вийшла з відпустки.

Після її виходу на роботу ситуація кардинально змінилася – Наталія Павлівна заборонила Зарічному ВДРАЦС видавати документи по книгам Ковпаківського відділу, в результаті чого громадяни отримували відмову і йшли до нашого відділу.

Тож, ми вимушені були приймати заяви від усіх громадян, пояснюючи останнім, що, зважаючи на відсутність книг, документ не може бути виданий протягом 5-10 хвилин (як раніше), а буде виданий, відповідно до вимог законодавства, після отримання відповідного підтвердження.

Зважаючи на відмову Зарічного ВДРАЦС видавати документи (як це було раніше), громадяни почали скаржитися.

А Наталія Павлівна, скориставшись нагодою, 11 жовтня влаштувала у приміщенні Ковпаківського ВДРАЦС серед людей «виставу», начебто в усьому винна Вікторія Анатоліївна, яка відмовляє у видачі документів.

І це при тому, що саме в цей час Вікторія Анатоліївна особисто і два спеціалісти саме і здійснювали прийом громадян з питань видачі свідоцтв та витягів з Державного реєстру.

Не зважаючи на те, що громадяни отримували відмови від Зарічного ВДРАЦС та від відділу ДРАЦС Управління державної реєстрації (вул. Троїцька, 17), Наталії Павлівні вдалося таки сфабрикувати 4 скарги на Вікторію Анатоліївну за допомогою тих людей, яким вона віддячила швидкою видачею документів у іншому відділі.

А через шість днів – 17 жовтня з’явився наказ про звільнення

Горбаченко В.А. з посади за… порушення Присяги державного службовця!!!

І вже з 18 жовтня все повернулося на круги своя – Зарічному ВДРАЦС знову було дозволено видавати документи по книгам Ковпаківського відділу.

А Ковпаківський ВДРАЦС, як і раніше, перенаправляє громадян до Зарічного ВДРАЦС на вул. Петропавлівську, 75, що, не зважаючи на грубі порушення законодавства, не викликає у керівництва жодних зауважень…

Отже, вищевикладене є яскравим прикладом того, як на державній службі з’ясовуються, зокрема, особисті відносини між жінками, як бридко й цинічно «зачищаються» незручні працівники.

І для керівництва не має жодного значення ані досвід і стаж роботи (24 роки), ані сумлінність, ані величезні особисті внески, ані просто людський фактор.

Але це інша історія, яка заслуговує окремої публікації…

Напевно, всім знайомий слоган юстиції #Я маю право

Тож, Сумська юстиція дійсно «МАЄ ПРАВО…»”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: