Геннадій Гризодуб: «Холод в оселях сумчан є наслідком безвідповідальної політики не лише центральної влади, але і сумських депутатів»

27.10.2018

У Сумах через величезні борги – 19 млн грн, а відтак і відсутність затверджений лімітів газу, «Котельня Північного промвузла» не може розпочати опалювальний сезон на своїй території обслуговування. А це – майже третина Сум, де проживає 80 тисяч людей.

26 жовтня на сесії Сумської міської ради депутати ухвалили звернення до вищого керівництва країни та НАК «Нафтогаз України» щодо врегулювання ситуації з приводу постачання ПАТ «Сумське НВО» природного газу для забезпечення споживачів Сум послугами з теплопостачання. Відповідне рішення було ухвалено під час позачергового засідання більшістю голосів.

Депутати від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ говорять, що ситуація була прогнозованою. Геннадій Гризодуб у своїй заяві під час пленарного засідання наголосив, що його фракція підтримає звернення. Утім наголосив, що ситуація, яка склалася на «Котельні Північного промвузла», – це лише наслідки. Причиною є та Євроінтеграція на кабальних умовах, яку проводить керівництво нашої держави.

«Ще в 2013 році один із заступників СНВО сказав, що після підписання договору Асоціації з ЄС, завод помре. 4 грудня 2013 року мій колега з трибуни Сумської міської ради також вас попереджав про сумні наслідки, але більшості з вас тоді було байдуже. Бо ви скакали і дурили голови людям євроінтеграцією. Завод мав ринки збуту в СНД майже на 85%. І ми тоді вже говорили, що розрив цих зав’язків призведе до катастрофи. Але нам розповідали про якісь міфічні замовлення з Європи, Ірану. Де вони, ці замовлення?», – задав питання депутат-опозиціонер.

Він акцентував увагу, що холод в оселях сумчан є наслідком безвідповідальної політики не лише центральної влади, але і депутатів. Кажучи по простому, оце і є той приклад Євроінтеграції, про який наша політична сила попереджала ще в 2014 році».

Далі депутат запропонував розробити програму, і дозволити людям переходити на індивідуальне опалення їх осель. І не тільки осель приватних, а й комунальних установ – дитсадків і шкіл.

Наразі в Сумах залишається загроза ненадання подачі тепла до домівок сумчан, соціальних, навчальних закладів та закладів охорони здоров’я міста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: