Сумська міська влада сподівається, що вже сьогодні може стати відомо, коли третина жителів Сум отримає опалення

29.10.2018

Заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ під час апаратної наради поставив сумській міській владі завдання постійно інформувати облдержадміністрацію про хід вирішення питання щодо подачі теплопостачання у будинки, що знаходяться у зоні обслуговування Котельні Північного промвузла.

За інформацією директора обласного Департаменту ЖКГ та ПЕК Сергія ЛУГОВОГО, у Сумах опалення є вже у 83,8 % житлових будинків, а майже третина жителів Сум мерзне у власних домівках.

Під час апаратної наради заступник  міського голови Олександр ЖУРБА розповів керівництву області про можливі шляхи вирішення проблеми.

«Сумське НВО не може отримати ліміти від НАК «Нафтогаз» через комерційну заборгованість. І єдиний шлях вирішення цієї проблеми, на наше переконання, – це придбання Клубу юних техніків, який належить ПАТ «Сумське НВО». Після цього можна буде заплатити трейдерам, щоб вони надали ліміти, і сумчани врешті-решт отримали теплопостачання», – розповів представник обласного центру.

За його словами, зустріч трейдерів із керівництвом заводу відбудеться вже сьогодні, де і вирішать питання із теплопостачанням та визначаться із подальшими діями.

Керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, який за розподілом обов’язків опікується питаннями ЖКГ в області, прокоментував, що навіть рішення міської влади щодо придбання Клубу юних техніків, не вирішить проблему по-перше, оперативно, по-друге, у цілому. Необхідні більш радикальні дії та рішення на перспективу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: