Неповнолітній заробляв на розваги крадіжками

29.10.2018

Коли до Глухівського відділу поліції з заявою про крадіжку звернувся 78-річний пенсіонер, на виклик негайно вирушила слідчо-оперативна група поліції. Житель району скаржився на зникнення з сараю двох водяних насосів. За його словами, нікого зі сторонніх у нього на подвір‘ї не було, за виключенням двох сусідських юнаків, котрі напередодні рубали у нього дрова.

Працівники поліції опитали самого пенсіонера і його помічників. Зсувалось, що літній чоловік в силу віку та здоров‘я не міг самостійно справитися з важкою роботою, тож і запросив на допомогу 16-річного сусідського юнака, пообіцявши певну винагороду. Той прийшов не сам, а з другом. Цей 17-річний парубок вже був знайомий правоохоронцям, оскільки в минулому вже мав судимість. Поки хлопці працювали, дідусь пішов у справах з дому, а повернувшись надвечір, розрахувався згідно з домовленістю.

Вочевидь, хлопцям цього виявилось замало, і вони вночі повернулися до заявника у двір. Неповнолітні злодії викрали два водяні насоси, помічені ними ще вдень, і збули їх на найближчому метолоприймальному пункті. Хлопці зізнались у скоєному, пояснивши свій вчинок браком коштів на розваги: самі вони не працюють, а просити у батьків – соромно. 

Працівники поліції знайшли та повернули викрадені прилади пенсіонеру, а за фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст.185 КК України (Крадіжка). Тепер «сором‘язливим» юнакам доведеться постати перед судом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: