На Сумщині знайшли низку порушень на відремонтованих дорогах

29.10.2018

Вибоїни, тріщини та невідповідне облаштування системи водовідведення – такі порушення знайшла громадська організація «Залізниця без корупції» під час моніторингу якості ремонту автомобільних доріг на Сумщині.

Це дороги, які були відремонтовані у період з 2016 по 2018 роки, і наразі знаходяться на гарантії. За цей час на середній поточний ремонт доріг державного і місцевого значення було витрачено майже 2 мільярди гривень. Проект триватиме до кінця листопада. Усього планується дослідити 51 об’єкт.

За словами учасника моніторингу доріг Антона Кирпи, за місяць вони об’їхали біля 20 об’єктів, і на кожному зафіксували порушення: «Капітальний ремонт зроблений у 2017 році. Тобто цій дорозі всього лише рік, але уже на верхньому полотні дороги ми бачимо вибоїни, які залаталися в цьому році, бачимо не виконання нормативів. Маємо бордюрний камінь, його торець визирає із землі, що є порушенням нормативів будування дорог».

Ці порушення учасники проекту передадуть балансоутримувачу доріг, щоб надалі виконавці робіт їх усунули.

У той же час Володимир Дудченко, начальник управління інфраструктури Сумської ОДА говорить: «Вони надали мені перелік об’єктів, але я бачу, що ті об’єкти, які знаходяться в переліку, вони взагалі в цьому році не ремонтувалися, а якщо і ремонтувалися, тільки ямковим ремонтом».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: