На Сумщині туристів хочуть заманювати смачними стравами

30.10.2018

Гастротуризм вже давно є одним із пріоритетних напрямків в усьому світі. На Сумщині також планують формувати гастрономічні тури.

На сьогодні Сумська область залишається такою, чий туристичний потенціал ще не розкрито повною мірою. На відміну від західних регіонів України, північ Слобожанщини для багатьох досі своєрідна Terra Incognita. А тим часом вона має багато привабливих для туристів, хоча й маловідомих принад: як-то унікальна яблуня-колонія у Кролевці, перший у світі пам’ятник Мамонту у селі Кулішівка чи дивовижні крейдяні скелі біля Сум, поблизу з якими знаходиться заказник «Банний Яр» з рідкісними реліктовими рослинами.

За словами начальника обласного відділу промоції та туризму Юрія Гладенка, розробка гастрономічних турів Сумщини може зацікавити як внутрішнього, так і зовнішнього туриста. Розвиток тематичних кафе та ресторанів, практичне впровадження в меню харчових закладів області страв із гастрономічної спадщини Сумщини може привернути увагу і досвідчених гурманів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: