Завдяки аліментам чоловік знайшов гарну роботу

30.10.2018

Тростянчанин Олександр заборгував своїй дитині понад 40 тисяч гривень аліментів. Ця історія могла б тривати дуже довго, адже чоловік ніде не працював та майна не мав. Але сьогодні держава має дієвий механізм, який у народі назвали дуже просто: «бери мітлу, замітай вулиці і так заробляй на свою дитину».

Отож державний виконавець склав протокол щодо порушення боржником статті 183-1 КУпАП та виніс тимчасові обмеження. За постановою суду Олександр відпрацював 120 годин суспільно корисних робіт, погасивши заборгованість у сумі понад 2 тисячі гривень.

Зрозумівши, що треба вирішувати питання аліментного боргу перед дитиною, і щоб уникнути подальшого застосування до нього суспільно корисних робіт, чоловік працевлаштувався у Києві та протягом чотирьох місяців сплатив частково заборгованість у сумі більше ніж 18 тисяч гривень. А трохи пізніше – залишок боргу в сумі понад 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, що на Сумщині є непоодинокі випадки повторного застосування до боржника суспільно корисних робіт. Так, наприклад, для двох неплатників аліментів з Великої Писарівки, одного протоколу виявилось замало і фізична праця не переконала чоловіків добросовісно ставитись до виконання своїх батьківських обов’язків. Тож коли ситуація повторилась, державний виконавець повторно склав протоколи щодо горе-батьків і останні вже приступили до виконання суспільно корисних робіт.

Загалом за рахунок суспільно корисних робіт стягнуто майже 66 тисяч гривень аліментів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: