Сумських тварин вносять до міжнародного реєстру

30.10.2018

КП «Центр догляду за тваринами» вже зареєстрував у єдиному електронному реєстрі тварин Animal-id.info 50 тварин. Про це та поточну діяльність комунального підприємства розповів під час брифінгу директор КП «Центр догляду за тваринами» Володимир КАТИШЕВ.

Реєстрацію тварин, повідомив він, запровадили згідно з Правилами утримання домашніх тварин у місті Суми. Animal-id.info – це міжнародна онлайн- платформа, яка об’єднує дані про ідентифікованих тварин, їхніх власників та організації, які працюють з тваринами. 15 країн вже зареєстровані в цій міжнародній базі, яка має за мету об’єднати дані про тварин зі всього світу в одному ресурсі задля комфорту співіснування людей та тварин на більш якісному рівні.

Суми почали процедуру приєднання до міжнародного онлайн-реєстру близько трьох місяців тому, і вже з вересня реєстр запрацював повноцінно. Коштувало це комунальному підприємству 30 тис. грн., в подальшому утримання серверу обходитиметься у 15 тис. грн. на рік.

До реєстру заносять домашніх котів і собак, тварин, які перебувають у Центрі перетримки, і тварин-безхатченків. За місяць роботи зареєстрували близько 50 тварин. Реєстрація коштує 300 грн і передбачає чіпування тварини, внесення інформації про неї до бази даних, вклейку відповідного штрих-коду до паспорта тварини.

«Завдяки Animal-id.info кожен охочий може знайти повну інформацію про тварину, в якої є такий електронний чип, зокрема: фото тварини, орієнтовний вік, вага, коли і де тварина була відловлена, куди вона відпущена тощо, – зазначив Володимир Катишев. – Це зроблено в першу чергу з метою контролю за відловом тварин та за місцем їх знаходження. Крім того, це дає короткий опис тварин, які перебувають у нас у притулку. А також це зручно для власників домашніх тварин, які подорожують разом зі своїми улюбленцями за кордон».

Принагідно Володимир Катишев додав, що діючими Правилами утримання домашніх тварин у Сумах передбачаються санкції, якщо домашня тварина незареєстрована. На її власника мають право скласти відповідний акт. Тож звернувся до сумчан з проханням звертатися до КП «Центр догляду за тваринами», як регістратора сервісу, за адресою: вул. Родини Линтварьових, 89, каб. № 4.

Найближчим часом з метою роз’яснення порядку реєстрації та інших питань, пов’язаних із реєстрацією, комунальне підприємство проведе відповідну інформаційну кампанію.

Говорячи про поточну діяльність КП, його директор, зазначив, що починаючи з вересня Центр надає послугу місту з утримання тварин у притулку. Наразі вже побудовані І та ІІ секції вольєрів Центру перетримки безпритульних тварин, а з наступного місяця приступають до ІІІ секції. На побудову кожної секції спрямовано близько 62 тис. грн. На сьогодні в притулку перебувають 20 тварин, по закінченню будівництва тут зможуть утримувати вже до 50-60 тварин.

За словами директора КП «Центр догляду за тваринами», поступово вирішується питання матеріально-технічної бази підприємства, наразі у КП «Центр догляду за тваринами» є два приміщення: одне розташоване по вул. Родини Літварьових, 89, каб. 4, де знаходиться електронний реєстр, приміщення по вул. Миру, 5, де розмістилася адміністрація підприємства, та безпосередньо притулок по вул. Римського-Корсакова, 1.

На сьогодні сформований фінансовий план підприємства на наступний рік, передбачається збільшення фінансування втричі, зокрема: на забезпечення функціонування підприємства передбачено 350 тис. грн.; на купівлю спеціального авто для відлову тварин та санітарного підбору тіл тварин – 540 тис. грн.; на функціонування підприємства і надання договірних послуг – 1,2 млн гривень.

Також у планах підприємства облаштувати кладовище для поховання домашніх тварин та закупити крематорій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: