У Конотопі подорожчає проїзд у маршрутках

30.10.2018

Вартість проїзду у міських автобусах Конотопа планують підняти до п’яти гривень. Здорожчання очікується напередодні Нового року. Заступниця міського голови Інна Пащенко також повідомила, що вартість проїзду у майбутньому може сягнути шести гривень. Саме ця цифра економічно обгрунтована, аби громадський транспорт у Конотопі став більш-менш рентабельним.

Щоб вартість проїзду не так різко вдарила по гаманцях конотопців, її планують збільшувати поступово, а не на дві гривні одразу. Також розглядають можливість надавати перевізникам дотації з міського бюджету, аби не збільшувати тариф до шести гривень.

“Стрибок цін на дизпаливо, здорожчання автозапчастин та напівпорожні автобуси на деяких маршрутах — такі аргументи транспортники наводять на користь здорожчання. А зростання мінімалки до 4170 гривень у 2019-му ще більше погіршить ситуацію”, – сказала Інна Пащенко.

За словами заступниці міського голови, збільшення вартості проїзду — вимушений крок, адже сфера громадського транспорту на грані колапсу. Наразі вже двоє перевізників, на 15-му та 9-му маршрутах, написали заяви про розірвання договорів з міською радою.

Перевізники вимагали підвищення тарифу ще у 2016-му, тоді їм відмовили. Натомість у Сумах, Охтирці та Ромнах проїзд вже давно по п’ять гривень, тоді як у Конотопі ухвалили рішення возити по чотири лише у 2018-му. Це призвело до збитків транспортних підприємств. Погано позначається і неможливість заправляти маршрутки газом. У місті немає газозаправок з метаном, тож автобуси переважно їздять на дизпаливі за ціною понад 30 гривень за літр.

Зараз у міській раді шукають шляхи, як зробити конотопські маршрути рентабельними. У місті працювали фахівці з Київського національного транспортного університету. Вони проаналізували пасажиропотік та надали рекомендації щодо оптимізації перевезень.

Джерело: https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: