На Сумщині з робочою поїздкою побував віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко

31.10.2018

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав КИРИЛЕНКО провів засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів Сумщини, ознайомився із бібліотечною базою СумДУ та відкрив «Лабораторію екологічного землеробства та природокористування» у СНАУ. Разом з посадовцем у заходах взяв участь і голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО.

«Ми сьогодні спілкувалися з керівниками усіх вищих навчальних закладів Сумщини. Адже лише під час очних зустрічей можливо вирішити всі необхідні завдання. Ми говорили про вступну кампанію 2019 року, можливість працевлаштування студентів після закінчення університету. Також отримали пропозиції щодо змін у законах про професійно-технічну, фахову передвищу освіту, дорослу освіту, вищу освіту. Ці пропозиції братимуться до уваги при ухваленні змін у відповідних законах Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів», — розповів про результати зустрічі В’ячеслав Кириленко.

Заступник міністра освіти і науки України Юрій РАШКЕВИЧ розповів про нюанси вступної кампанії 2019 року та звернув увагу на необхідність ліцензування у закладах вищої освіти програм короткого циклу (молодший бакалавр).

Микола Клочко зазначив, що без вищої освіти і інтелектуального наповнення, нових форм і бачення навчання, у тому числі і дуальної освіти, ми не зможемо перейти на нові освітні стандарти, які передбачені Законом «Про освіту». «І В’ячеслав Кириленко, і Юрій Рашкевич уважно вислухали пропозиції наших ректорів і врахують їх на майбутнє», – додав він.

Про бібліотеку, факсимільне видання Пересопницького Євангеліє та книжкову експозицію розповідав ректор СумДУ Анатолій Васильєв. А В’ячеслав Кириленко подарував університетській бібліотеці книгу «Три розмови про Україну» (він є автором ідеї та її упорядником) з власним підписом і побажаннями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: