Сумська поліція поскаржилася на арабських хуліганів у посольство

31.10.2018

У Сумах відбулася робоча зустріч керівництва поліції області з представниками посольства та діаспори Йорданії. До участі в розмові були також запрошені представники інших правоохоронних структур та кількох сумських вузів. Мова йшла про події, котрі відбулися нещодавно в обласному центрі за участю студентів-іноземців.

Начальник Сумського міськвідділу поліції Павло Карабута коротко довів до відома присутніх інформацію про зафіксовані правоохоронцями факти правопорушень, що сталися у місті за участю іноземних студентів, та кваліфікацію вчинених злочинів у відповідності з Кримінальним кодексом України. При цьому він підкреслив, що самі студенти всіляко намагались спростувати або навіть заперечували факти вчинених правопорушень, а отримані ними тілесні ушкодження пояснювали власною необережністю. Тим не менш, в поліції вже відкрито кілька кримінальних проваджень за фактами скоєного хуліганства, навмисного пошкодження майна та нанесення тілесних ушкоджень.

Представник сумського вишу у свою чергу зауважив, що зазначені студенти мають вкрай низьку успішність у навчанні, допускають чисельні порушення дисципліни, зловживають спиртним і негативно характеризуються серед своїх земляків і однокурсників.

Голова Йорданської діаспори в Україні Камель Авале запевнив, що він особисто та всі його земляки дуже поважають і намагаються всіляко дотримуватися законів держави Україна, і зробить все з його боку залежне, аби подібного з боку його молодих співвітчизників у майбутньому більше не траплялось. Працівник відділу культури і зв‘язків з Україною посольства Йорданії Мохамад Хавамлех підтримав цю думку, і додав, що всі громадяни його країни, хто у свій час закінчив сумські виші, нині успішно працюють, ведуть свій бізнес на батьківщині та займають високі державні посади, і з задоволенням згадують роки свого навчання в Сумах. І він докладе всіх зусиль, аби так тривало і в подальшому, оскільки Україна дає іноземним студентам найцінніше – знання та свою щиру гостинність.

У ході обговорень сторони дійшли кількох важливих рішень стосовно упередження та недопущення вчинення студентами-іноземцями злочинів та правопорушень. Це проведення просвітницько-профілактичних лекцій та семінарів в навчальних закладах, вплив старійшин місцевої діаспори на внутрішню атмосферу спільноти молодих земляків-студентів. Працівники поліції Сум будуть постійно патрулювати місця проживання, навчання та масового скупчення іноземних громадян, посилять перевірки автотранспорту з номерами іноземної реєстрації, та будуть вживати всіх відповідних заходів недопущення вчинення злочинів та правопорушень як з боку іноземців, так і по відношенню до них.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: