Під Сумами згорів чоловік

31.10.2018

31 жовтня о 02:01 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку по вул. Лісова в с. Візирівка Сумського району. Про пожежу повідомила сусідка, яка побачили дим та охоплену полум’ям покрівлю споруди. На місце події було направлено чергові караули 28-го Державного пожежно – рятувального посту та 1-ї Державної пожежно – рятувальної частини.

По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено покрівлю будинку по всій площі та одна з житлових кімнат. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташований житловий будинок, літню кухню та сарай. Для безперебійної роботи пожежно-рятувальних підрозділів пожежні автоцистерни довелося дозаправляти від пожежного гідранта, який розташований на відстані 16 км від осередку горіння.

О 07:32 пожежу було локалізовано, а о 09:47, витративши на гасіння 12 тон води – повністю ліквідовано. Усього на гасіння було задіяно 2 одиниці спеціальної техніки та 7 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Після завершення ліквідації загоряння при виході з будинку вогнеборці виявили тіло літнього чоловіка. За попередніми висновками фахівців, ймовірною причиною пожежі могло бути порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей та димарів. Як свідчить статистика, з похолоданням дана причина фіксується у більшості пожеж. Тому рятувальники вкотре наголошують: обігріваючи оселю, слідкуйте за станом печей та димоходів. Не забувайте чистити сажу. Не складайте поблизу та не сушіть на печі горючі предмети. У жодному разі не розпалюйте вогонь бензином та не залишайте обігрівальні прилади без нагляду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: