Глухівчани занепокоєні отруйною рослиною в поліклініці

31.10.2018

У соціальних мережах пильні глухівчани винесли на обговорення тему доречності в центральній поліклініці отруйної рослини – диффенбахії.

А й справді, квітку нерідко можна побачити в коридорах медичних і навчальних установ. Багато біологів стверджують, що небезпека тропічної рослини таїться в стеблах і листках диффенбахії. Потрапивши на слизову оболонку або шкірні покриви, сік цієї рослини може стати причиною серйозного опіку.

Милі працівниці медустанови обіцяли передати цілком виправдане занепокоєння глухівчан керівництву.

Нагадаємо, 19 березня поточного року в Сумах півторарічна дитина опинився в реанімації через отруєння кімнатною рослиною. Хлопчик зламав листок диффенбахії і вирішив спробувати його на смак. Батьки знали про отруйні властивості рослини, тому відразу промили малюкові рот і відвезли в лікарню. Дитину для спостереження помістили в палату інтенсивної терапії. Завдяки блискавичній реакції батьків отрута не встиг всмоктатися у великій кількості.

Тому якщо позбутися від диффенбахії шкода, її радять хоча б тримати подалі від дітей. «Набряк в порожнині рота і навіть набряк дихальних шляхів, що призводить до ускладнення дихання, виражена слинотеча. Якщо на шкірі або на руках розтерти рослину – то виникають хімічні опіки. Перша допомога – промити водою і дати попити молока», – розповів завідувач відділенням реанімації Сумської міської дитячої лікарні Олександр Хоменко.

Джерело: hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: