Завдяки втручанню облдержадміністрації вирішено питання щодо постачання газу котельні ППВ і жителі Сум вже найближчим часом мають отримати тепло

31.10.2018

Про це під час брифінгу повідомив очільник області Микола КЛОЧКО, продемонструвавши журналістам лист керівництва ТОВ ГК «Інвестсервіс» до НАК «Нафтогаз України», у якому йдеться про те, що газова компанія не заперечує проти укладання НАК «Нафтогаз України» договору з ПАТ «СНВО» щодо постачання природного газу на умовах покладення спеціальних обов’язків (ПСО).

«Цей лист я отримав буквально кілька хвилин тому. Це означає, ситуація зрушила з мертвої точки. І найближчим часом третина жителів міста Суми має отримати тепло», – зазначив Микола Клочко.

Наразі залишаються лише технічні питання щодо налагодження поставки газу до Котельні Північного Промвузла, а це вже компетенція міської влади Сум. До речі, міський голова Олександр ЛИСЕНКО раніше повідомляв, що місто технічно готове дати тепло.

«Сподіваюсь, що міська влада зробить, зі свого боку, все можливе, щоб вирішити суто технічні питання, які залишились, і жителі Сум отримають тепло», – говорив Микола Клочко.

За його словами, облдержадміністрація не залишалася осторонь вирішення цього питання.

«Вчора у Києві нами було організовано робочу зустріч з НАК «Нафтогаз України» за участю представників облдержадміністрації, Сумського міського голови, ПАТ «Сумське НВО», газотрейдера ТОВ «ГК «Інвестсервіс» для оперативного вирішення питання щодо погашення заборгованості за спожитий природний газ з метою пуску в роботу теплогенеруючого обладнання КППВ. Зустріч тривала майже цілий день, – говорив Микола Клочко. – Скажу чесно: було дуже не просто. Кілька разів перемовини зривалися і нарешті о 19:00 це питання було попередньо узгоджене. І зараз маємо результат, з чим я вітаю мешканців Сум».

Також враховуючи складність ситуації, облдержадміністрація у межах повноважень, вирішила питання часткового погашення заборгованості ПАТ «Сумське НВО» у сумі 1,7 млн. гривень за рахунок субвенції з державного бюджету на погашення різниці в тарифах.

Крім того, з метою забезпечення теплом жителів обласного центру у повному обсязі облдержадміністрація вирішує питання щодо виділення найближчим часом додаткових бюджетних коштів у сумі близько 4 млн. гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: