Геннадій Гризодуб називає цинізмом нинішні заклики певних політсил щодо зниження ціни на газ

01.11.2018

Від сьогодні ціна на блакитне паливо зросла на 23,5% і становить 8 тисяч 548 грн за тисячу кубометрів. Під час сесії Сумської міської ради, яка відбулася в останній день жовтня, депутати звернулися до Президента України щодо негайного скасування постанови про підвищення ціни на газ для населення. За це проголосували більшість обранців, серед яких – фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Своє рішення опозиція вважає послідовним, а ось голосуванням колег від фракцій Свободи, Батьківщини та Самопомочі здивована.

«Це дуже цинічно виглядає з боку тих людей, які практично в 2013-2014 роках ввели людей в оману, – заявив депутат ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській міській раді Геннадій Гризодуб. – Всі вони знали, що є десять вимог МВФ до України, в одній з яких було підвищення ціни на газ для населення. Що в підсумку отримуємо? Подорожчання газу, продаж землі, підвищення пенсійного віку, скасування пільг для окремих категорій населення і єдиного податку для підприємців, та ще багато пунктів, які завели людей у злидні. Тому зараз виступати і говорити, що ці політичні сили стоять на боці народу – просто верх неподобства».

Пропозиції відмовлятися від газу і переходити на альтернативні види опалення опозиціонер називає знущанням над людьми.

«Як населенню доставляти дрова, вугіль? Як з ними носитися? Куди дівати відходи? Сучасне опалення зовсім не передбачає дров та вугілля», – впевнений Геннадій Гризодуб.

Серед іншого він підкреслив, що підвищення майже на чверть ціни на газ спричинить подорожчання тарифів на опалення, гарячу воду, цін на продукти та інші товари. А відтак ще більше зросте заборгованість за послуги ЖКГ, яка вже нині складає понад 40 млрд грн.

«Влада України навряд чи відмовиться від співпраці з МВФ, проте зобов’язана шукати компромісне рішення щодо вартості блакитного палива. І це треба робити не за рахунок простих українців», – акцентував увагу політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: