Заступника мера Ромен підозрюють у службовій недбалості

01.11.2018

Унаслідок службової недбалості посадовців було придбано приміщення для функціонування дитячого будинку сімейного типу вартістю 2 млн грн,, яке не відповідає вимогам, визначених Кабінетом міністрів України.

Працівники управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчі Роменського відділу поліції за процесуального керівництва Роменської місцевої прокуратури задокументували незаконну діяльність посадовців органу місцевого самоврядування.

Так, у грудні 2017 року виконавчим комітетом міської ради за бюджетні кошти придбано у комунальну власність житлове приміщення для функціонування дитячого будинку сімейного типу в одному із районних центрів області. Вартість купленого будинку майже 2 мільйони гривень.

Однак, у подальшому з’ясувалось, що дане приміщення не відповідає ні технічним показникам, зазначених у техпаспорті, ні вимогам, встановлених Кабміном.

Під час слідства було встановлено, що посадовці під час придбання житла для дітей не залучили спеціалістів з технічної інвентаризації нерухомості для проведення обстеження і складання відповідного акту, а використали для цього недостовірні документи, які надав підприємець.

Вчора, 31 жовтня заступникові міського голови одного з міст та керівникові відділу міськради повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Крім того, підприємцю, який надав недостовірну документацію, повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як стало відомо, йдеться про Роменську міську раду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: