У Сумах аферисти змусили пенсіонерку сплатити за доньчин “злочин”

01.11.2018

До Сумського відділу поліції звернулась 76-річна місцева жителька. Вона розповіла, що вдень їй на мобільний зателефонувала невідома жінка, яка назвалась донькою, повідомила, що вона в поліції. А потім передала слухавку так званій слідчій.

Остання і розповіла, що родичка жінки побила малолітню дитину, яку з тяжкими травмами голови госпіталізували до лікарні. «Ситуацію» запропонувала вирішити між собою за грошову компенсацію. Після чого почала зазначати, що в іншому разі її донька може потрапити за грати і якщо вона готова наразі перерахувати гроші, вони продовжать розмову.

Спантеличена новиною літня жінка виконувала все, що їй наказувала зловмисниця. За її підказками вона взяла з дому гроші та пішла до відділення пошти, нікому вдома нічого не повідомляючи. І це при тому, що її зять був вдома.

За підказками вона спочатку надіслала на рахунок шахрайки 28 тисяч гривень, а потім пішла додому за наступним «траншем», адже тієї суми виявилось недостатньо. І тільки коли вона вдруге надіслала гроші, а це ще вісім тисяч гривень, надумала зателефонувати донці, яка і повідомила, що нічого подібного вона не скоювала, а в той час займалася своїми справами.

“За цим фактом ми одразу відкрили кримінальне провадження за ч. 1 за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки зловмисниць”, – зазначає Павло Карабута, начальник Сумського відділу поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: