Звільнили викладачку, яка підняла питання практики студентів у Криму

01.11.2018

У Зарічному суді міста Суми розпочалось слухання справи за позовом викладача історії про незаконне звільнення з Сумського педуніверситету. Жінка вважає – її звільнили через розголошення проведення практики сумських студентів в анексованому Криму. Позиція університету – у кандидатки наук закінчився контракт.

Олена Потапова працювала в педуніверситеті з 1995 року. Є кандидатом історичних наук. Нині безробітна. Стала на облік у центр зайнятості. Причину свого звільнення пояснює так: «Я вважаю, що це звільнення відбулося у зв’язку з тим, що ми з колегами, які також були звільнені, по завершенні контракту, виступили за поширення інформації про протиправні дії щодо проведення практик в Криму».

Крім Олени Потапової, були звільнені ще троє викладачів педуніверситету, двоє з яких також звернулися до суду, вважаючи своє звільнення незаконним.

Нагадаємо, з 29 квітня по 5 травня 13 сумських студентів 1-3 курсів спеціальності «туризм» проходили практику в анексованому Криму. Для керівництва вишу ця практика наслідків не мала.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: