«Заробітна плата українців не може бути найнижчою в Європі», — Юрій Чмирь

02.11.2018

Згідно з оновленими даними Міжнародного валютного фонду, Україна виявилася найбіднішою країною Європи за ВВП на душу населення. Крім того — посіла останнє місце за розміром офіційної середньої зарплати. Україну обійшла вже Молдова, в якій зафіксовано значне економічне зростання.

Тепер Молдова займає 133 місце у світі з 2694,469 $ ВВП на душу населення, а Україна — 134 місце з 2656,01 $. Офіційна зарплата у сусідів також стала істотно вищою, ніж у нас. Так, середня офіціалка в другому кварталі 2018-го у Молдові склала 375,82 $, в Україні – 325,53 $.

Заробітна плата українців не може бути найнижчою в Європі, упевнений голова Сумської обласної організації партії «Відродження», депутат облради Юрій Чмирь.

«У новому звіті МВФ за показником ВВП на душу населення нас обійшла Молдова, а ми обійшли Папуа Нову Гвінею. Переконаний, українці в принципі не можуть отримувати найнижчу заробітну плату в Європі та бути по оплаті праці на рівні Індонезії. Наша країна володіє колосальним інвестиційним потенціалом, який зобов’язаний працювати на людей!

Я неодноразово наводив приклади, як через вкладення інвесторів підвищується обсяг національного доходу суспільства, створюються нові робочі місця і збільшуються заробітні плати.

На моє глибоке переконання, уряду потрібно терміново розробити і прийняти національну програму по боротьбі з бідністю, яка залучить новий капітал і зрушить нашу економіку з мертвої точки», — заявив політик.

Якщо цього не зробити, говорить екс-губернатор, Україну чекає ще більше зубожіння: «У нас більше половини населення перебуває за межею бідності, але за такого рівня життя українцям доводиться боротися ще з непідйомними тарифами. Люди змушені зводити кінці з кінцями та економити на базових речах: харчуванні, медикаментах, одязі… Аби цього не відбувалося, необхідно терміново зайнятися відродженням економіки України і негайно шукати інвестиції для створення нових робочих місць».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: