Керівник слідства СБУ Сумщини – двічі під слідством

02.11.2018

З’ясувалося, що начальник 2-го відділення слідчого відділу УСБУ в Сумській області Микола Халімон, який два тижні тому вдарив патрульного, фігурує ще в одній кримінальній справі.

Нагадаємо, як повідомляло управління патрульного поліції Сумської області, 15 жовтня на вул. Герасима Кондратьєва поліцейські зупинили авто, водій якого мав ознаки алкогольного сп’яніння, однак замість проходження огляду, вдарив патрульного і втік, закрившись у себе в квартирі. Цим водієм виявився Микола Халімон – начальник 2-го відділення слідчого відділу УСБУ в Сумській області. Наступного дня за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження, кваліфікувавши злочин як умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України).

Уже більше двох тижнів триває слідство і підозри СБУшники поки не оголосили. Як повідомив військовий прокурор Сумського гарнізону Володимир Семишкур, на контролі в якого перебуває справа, у ній досі тривають слідчі дії.

За словами Семишкура, уже вісім місяців триває розслідування ще одного кримінального провадження, де фігурує керівник слідства УСБУ Микола Халімон. Йдеться про проведення незаконного обшуку. Відкрити справу за цим фактом прокуратуру зобов’язав суд. А саме в постанові Зарічного районного суду м. Суми (справа №591 / 564/18) сказано, що працівник УСБУ в Сумській області Халімон Н. В. незаконно провів обшук.

Обидва кримінальних провадження знаходяться під процесуальним керівництвом військової прокуратури Сумського гарнізону, де з оголошенням підозр чомусь не поспішають.

Джерело: dancor.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: