Конотопський реп слухають у Польщі

04.11.2018

Хлопці з хіп-хоп об’єднання BODRO club пишуть свою історію в сучасній музиці та залишають слід у серцях слухачів. Знайомтесь: Surrealistic Boy — Артем Курінний, Nevznachay — Владислав Коншин, HolyGramm — Ілля Кривошей, The Kuper — Ілля Купрієнко. Усім нині по 22 роки.

— У Конотопі реп живий?

Nevznachay: Хіп-хоп культура у місті почала стрімко розвиватися з 2010 року. Коли на канікули приїжджали хлопці з великих міст, вони ходили у широких штанях з кепкою і банданою на голові та слухали музику зі своїх телефонів. Це був не рок і не класика — це був реп. І нам це сподобалось!

Більшість не визнавала нашу культуру, смаки й наміри пов’язати з цим своє майбутнє. Але ми слухали, одягалися і писали пісні. І вже 30 грудня 2012 року разом з Tyrone зробили перший концерт у конотопському барі «Акваріум». Прийшло понад 100 осіб, квитки тоді коштували по 10 гривень.

— Скільки у вас записано пісень?

Surrealistic Boy: Важко сказати. Раніше ми за літо могли написати по три альбоми, а потім видалити їх, коли набридне. Зараз на створення треку йде більше часу. У цілому записаних пісень — близько 50. Скоро у мене і у Holyвийдуть міні-альбоми. Всім раджу чекнути.

— Правда, що конотопський реп популярний у Польщі?

The Kuper: Не у всій країні, тільки у Варшаві. Я беру участь у Warsaw bpm battle, де відстоюю сторону українського хіп-хопу — і у мене це чудово виходить!

— Які плани на майбутнє?

HolyGramm: Будемо їздити далі, створювати багато цікавого матеріалу, а в січні 2019 року відбудеться черговий концерт #trapnation 2.0, на якому буде достатньо хорошої музики від реперів з Конотопа.

— Скільки всього місцевих хіп-хоп музикантів знаєте?

Nevznachay: Невідомих дуже багато, а ноунеймів [відомих, але у вузьких кругах] можна порахувати на пальцях: Лютий МС, Мітя Мокрий, Farell, Рендер і нас четверо з BODRO Club.

— Як досягти успіху?

Surrealistic Boy: Якщо ти відчуваєш, що це твоє — займайся цим, розвивай це і ніколи не здавайся. Коли ти на правильному шляху, завжди буде складно. Якщо справа стосується музики, пиши пісні, які подобаються тобі. Повір, знайдуться люди, такі ж як і ти, яким сподобається твоя творчість.

Яка різниця, що у тебе за апаратура? Головне, щоб душа співала і очі горіли. Все інше — матеріальне, а значить можна купити. І найголовніше правило — не вживай наркотики!

— Що можете сказати про реп в Україні?

Holygramm: У нас багато успішних хіп-хоп виконавців. На жаль, більшість поїхала будувати кар’єру за кордон, оскільки у нашій країні таланти не цінують і реалізувати себе набагато складніше.

— Чи є конкуренція в реп-тусовці?

The Kuper: Конкуренція? Звичайно, що ні! Дайте відповідь на питання: краще змагатися або співпрацювати? Ми обираємо друге. У Конотопі немає майданчиків для репетицій, тому хтось є вуличним музикантом, ведучим заходу, діджеєм або МС. Найчастіше ми збираємося у когось вдома або в студії.

— Музика приносить гроші?

Nevznachay: Так. Є періодичні концерти і своя лінія одягу. Але недостатньо.

Джерело: https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: