У Лебедині оштрафували господаря собаки, який вигулював її без повідка та намордника

04.11.2018

У Лебедині поліція склала адміністративний протокол на господаря собаки, який вигулював тварину без повідка та намордника, повідомляють у спільноті Лебедин On Air Live.

До правоохоронців неодноразово надходили скарги від мешканців міста про порушення щодо вигулу собак. Люди скаржилися, що власники тварин легковажать безпекою насамперед дітей, гуляючи з чотирилапими навіть без повідка. Часто – це середні та великі собаки бійцівської породи, які, напавши, можуть сильно скалічити людину.

Закон передбачає, що заборонено приводити собак в приміщення магазинів, кафе (крім спеціалізованих магазинів для тварин) і на дитячі майданчики, вигулювати собак без повідків і намордників, а також вигулювати собак, породи яких віднесені до небезпечних для людей, особами, яким не виповнилося 16 років. За це передбачені штрафні санкції в розмірі від 17 до 425 гривень.

Санкції згідно статті 154 КУпАП будуть застосовувати працівники поліції до власників чотирилапих. Усіх собак в громадських місцях слід вигулювати лише зі спеціальною амуніцією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: