На Сумщині відбудуться вибори до 6 ОТГ

05.11.2018

3-го листопада починається кампанія з виборів у територіальних громадах. На Сумщині вони відбудуться у шести ОТГ, із них у чотирьох це будуть перші вибори до сільських, селищних і міських рад.

Обиратимуть собі місцеву владу у Синівській громаді Липоводолинського району. До неї увійшли 4 сільські ради, зараз там проживає понад 3 тис. людей. У Білопільській громаді, в яку об’єднались 6 рад, і де живе понад 20 тис. людей, обиратимуть міського голову і депутатів міської ради.У Білопільському районі також обиратимуть голову та депутатів до Річківскій сільської ради – її утворили з 4-х громад, у яких живуть 4,5 тисячі людей. Нову раду формуватимуть у Путивльській міській об’єднаній тергромаді, які склали 13 громад із населенням понад 21 тисячу людей.

Дві громади – Краснопільська селищна та Миколаївська сільська Сумського району – виходять на вибори 23 грудня, аби добрати собі депутатів. Із часу перших виборів до них приєднались інші села.

Значення виборів в ОТГ нам пояснив консультант Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес: “Ці вибори по великому рахунку стануть репетицією перед президентськими виборами. Особливо цікаво спостерігати, якщо по Сумській області – то за виборами в Білопіллі і Путивлі, оскільки вибори в міських ОТГ найбільш наближені до парламентських виборів. І тому політичні партії тут, на мою думку, проявлятимуть найбільшу активність”.

Для організації та проведення виборів 23 грудня Сумській області перерахують майже 1,5 млн грн. Це – субвенція державного бюджету. Загалом ці вибори, за Постановою ЦВК від 25 жовтня, коштуватимуть 36 млн грн.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: